2015-10-06

Turismen i Malmö slog rekord under sommaren

Svenska turister står för den största andelen besök till Malmö. Bland de internationella besökarna ligger tyskar och danskar i topp, följt av britter och norrmän. Både antalet svenska och internationella besökare har dock ökat, med 18 % respektive 28 %. För många internationella gäster är den fördelaktiga valutakursen förmodligen en faktor som lockar till besök eftersom den innebär att semesterbudgeten för shopping, upplevelser och god mat räcker lite längre.


Samtidigt som antalet sålda hotellrum har gått upp med ca 21 % har även den genomsnittliga beläggningen på hotellen ökat och ligger nu på 76 %. Det är extra positivt eftersom Malmö under året fått två nya hotell som tillsammans har drygt 700 hotellrum.

Det varma sommarvädret lyste med sin frånvaro, men det hindrade inte turister från när och fjärran från att besöka Malmö under sommaren. Tvärtom passar det svalare vädret ofta bättre för en stads-semester, ett så kallat city break, där museer och andra attraktioner finns att tillgå och besökaren därför inte är lika beroende av sol och strand för att få en fin semesterupplevelse.

Rekordsommaren för turismen kommer efter en mycket bra vårsäsong, och nu talar mycket för att 2015 blir det bästa hotellåret någonsin för Malmö. I perioden januari till augusti 2015 har antalet sålda hotellrum ökat med hela 13,7 % jämfört med samma period 2014, och på Malmö Turism finns en stark tro på att den positiva trenden kommer att hålla i sig. ”Vi ser fram emot en höst med massor av bra scenkonst, stora kongresser och evenemang som till exempel Mode Live och Matnatten. Och så kommer det ju en massa glada fotbollsfans till Malmö för att se Champions League”, avslutar Katarina Olsson.

Inga kommentarer: